3. oldal

Konzekvencia:

 

 

Mivel Fernando Alonso 2005-ben világbajnok volt és pont Kimi Räikkönennel állt akkor „csatában” a bajnoki címért ezért mutatta ki 2006-ban Montreálban ennyire nyíltan érzelmeit Kimivel kapcsolatban még annak ellenére is, hogy tudhatta az év során, hogy nem lehet rá potenciális veszélyforrás. Fernando Alonso ugyan nem szívesen vallja be még magának sem, de a félelme és az ezt generáló irigysége egyszerre van jelen benne, ha Kimiről kellene nyilatkoznia. Továbbá Fernando Alonso nagyon is szeretett volna Ferraris pilóta lenni már 2007-től, de mivel a Scuderia Kimit választotta Schumaher utódául ezért Alonso csalódott volt. Ezért kényszerült a Mclaren-Mercedessel aláírni a saját szerződését a 2007-es idényre.

 

Végső soron Fernando Alonso félelméből, irigységéből és csalódottságából indult ki az az eseménysorozat, amely Kimi Räikkönen 2009. szeptember 29.-ei közös megegyezéssel ugyan, de visszavonhatatlan szerződésbontását eredményezte a Scuderia Ferrarival.

Az megint egy másik szegmentációhoz tartozik, hogy Kimi Räikkönen szerette volna kipróbálni magát és tehetségét a WRC autós széiában is, de végső soron nem ez váltotta ki a távozásának döntési hátterének elsődleges okát.

 

Fernando Alonso hiába volt kétszeres világbajnok, míg Kimi Räikkönen 2009-re csak egyszeres, de Alonsoban az a 2006-os érzelem nem szűnt meg létezni és mindinkább szerette volna Kimi Räikkönen helyét a Ferrárinál.

Fernandonak csak annyit kellett tennie, hogy a Santander Bankot, megsürgette a Scuderia Ferrari- Santander támogatói-szponzori megállapodás létrejöttében 2009-ben. És mivel a Santander nem akarta elveszíteni Fernando Alonso szponzorálását, így eleget tett a spanyol kérésének az ügyet illetően. Továbbá Arról is volt szó ugyan, hogy a Santander Bank Kimi Räikkönent is felveszi a támogatott pilóta sorába, de erről Fernando Alonso hallani sem akart és elmondta a Banknak, ha Kimi Räikkönent is támogatni szeretné, akkor felbontja a szerződését a neves Bankkal. Így jöhetett létre a Scuderia Ferrari és a Santander Bank által támogatott Fernando Alonsoval a 2010. évre szóló szerződéskötés és így törénhetett meg az, hogy annak ellenére, hogy Kimi Räikkönennek 2008-ban megkötött új szerződése a Ferrarival érvényét vesztette. A 2008-ban megkötött szerződés Kimi Räikkönen számára 2009-re és 2010-re biztosította volna a vezetői ülést, amelyből ugyebár csak a 2009-es volt hatályos és ténylegesen letöltött.

Mondanom sem kell, hogy közben sok millió Euro vándorolt egyik cégtől a másikig és a spanyol pilóta bankszámlájára is.

 

Továbbá lehet, hogy nagyon nehéz elképzelni de ez is hozzátartozik a teljes történethez, hogy mivel az utóbbi két három évben gazdasági válsággal küzd szinte az egész világ ezért ez alól a Forma 1 és a Scuderia Ferrari sem képez kivételt. Ahhoz, hogy a financiális nehézségeket elhárítsák a világ különböző cégei és vállalkozásai ezért megnőtt a jelentősége a szponzoroknak és a támogatóknak. Mivel a Ferrari ugyan egy nagy cég és vállalkozás ezért tényleg szokatlan dolog, hogy esetlegesen financiális problémákkal küszködjön, de ez a probléma jött létre, 2009-re a Ferrarinál is. Ezért volt annyira szükséges, hogy a Santander Bank tőkebefektetést adjon az olasz istálónak.

 

Ezen kívül és hozzátéve a Forma 1-es szabályban már 2009-ben is szerepelt a költségcsökkentés és további megszorítások következtek a 2010-es szabályokat illetően. Így a Ferrarinak igazán kedvező kilábalási mechanizmusnak ígérkezett a Santander Bank anyagi támogatása melyet a 2010-es konstrukció fejlesztésébe invesztálhatott.

perlita6081 névjegye

Kimi Matias Räikkönen ollen YliJumala!
Kategória: Kategorizálatlan | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás