4. oldal

Lényegében a Santander Bank támogatásával tudta csak kifizetni a Ferrari és Kimi Räikkönen szerződésének megszüntetésével járó anyagi vonzatot is, ami tetemes összeget emésztett fel az olasz istáló részéről. De Kimi Räikkönennek nem a pénz számított és nem az számít neki most sem, de volt annyi embersége és lélekjelenléte és belátási kézsége, hogy ezzel a „visszavonulással” kisegítette és előmozdította a Ferrari előmenetelét a jövőre nézve. Ugyanis a Ferrari kétszeres profitot kapott, míg Kimi Räikkönen ebből a profitból csak egy negyedet tehetett úgymond zsebre. Direkt nem vezetem le a tényleges összegszerűséget Euróban, de hatalmas anyagi vonzattal rendelkezett ez a megállapodás és maga a szerződés felbontása is. 

 

Kimi Räikkönen döntésének volt még egy okai is még pediglen a média. A WRC sorozatot kevesebb médiaérdeklődés veszi körül és így Räikkönennek nagyobb lett az a szuverén magán tere, ami eddig a Forma 1-ben körülvette. Kimi tipikusan az a pilóta, aki szereti, ha nem rajongják körül és hagyják a saját életét és gondolatatit a szabadság útján haladni.

Sok szóbeszéd járja viszont a világot, a sajtot és a médiát is, hogy Fernando Alonso mentalitása, azaz forrófejűsége és „esetleges harci előzgetése” jobban beleillik a Ferrari mivoltjába, mint amilyen Kimi Räikkönen hűvös és megfontolt vezetési stílusa kevésbé. De ez viszont nem fedi a valóságot, mert a fent említett okok az igazi válasz Räikkönen távozását illetően.

 

Másrészről és végső soron ki lehet jelenteni, hogy Kimi Räikkönen útban volt, bizonyos érdekkörök számára, így el kellett valahogy távolítani a Forma 1-ből. Ez lehet, hogy súlyos vád, de az igazág ez volt és van!

 

De ez így volt jó Kimi Räikkönen számára, aki a Forma 1-es Világbajnoki cím megszerzése után nagyobb kihívásra vágyott, amit viszont a WRC teljes mértékben megad neki.

 

Fernando Alonso viszont egyetlen egy dolgot elfelejtett átgondolni, vagyis kihagyta a számításból, mielőtt 2009-ben ezt véghezvitte. A Scuderia Ferrarinál és a Forma 1 történelmében Kimi Räikkönen 2007-ben világbajnok lett és a konstruktőri cím is a Ferrarié lett ebben az évben. Közvetlenül és közvetett módon is Kimi Räikkönen a jogos és kizárólagos utóda Michael Schumahernek, mert Ő követte egymástkövető modón a pilótai vezetőülésben.

Fernando Alonso pedig Kimi Räikkönen utóda a Scuderia Ferrarinál és ez viszont lényeges és jellegét tekintve nagyon meghatározó különbséget képez.

 

 

 

Írta: Perlita

2010. április 03.

perlita6081 névjegye

Kimi Matias Räikkönen ollen YliJumala!
Kategória: Kategorizálatlan | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás